söndag 31 juli 2016

Magiskt gott med hot & spicy pepparbiffar


Vi älskar verkligen hot & spicy i den här familjen. Därför är inte våra pepparbiffar som andras, de är pepprigare. Maken som kockar biffarna sa skämtsamt; "Det här är inget för blekfisar". Men i ärlighetens namn är många med oss är förtjusta i starka smaker, så varsågod här är ett LCHF-recept som heter duga!

INGREDIENSER
3 personer

  • Ryggbiff ca 700 gram
  • Krossad grönpeppar
  • Grovmalen/krossad svartpeppar
  • En rejäl skvätt grädde

GÖR SÅHÄR

  • Skär ryggbiffen i tjocka skivor och ta bort kappan. Möra biffskivorna genom att banka på den med knytnäven.
  • Krossa pepparn i mortel, blanda grön- och svartpeppar, strö den på biffarnas båda sidor och gnid in.
  • Stek på ganska hög värme och lyft ur ryggbiffarna ur pannan.
  • Slå en rejäl skvätt grädde i stekskyn så blir det en härlig "sås".
Väldigt gott tillbehör är Vitkålsgratäng (som f.ö. också är super till grillat)

Ät och njut!

Här hittar du fler lchf-inspirerade recept

//Kikki

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Verktyg för nyhetsbrev