Hittade det här mysiga receptet på smakrik saffranspesto i en broschyr och såg direkt att det passade bland LCHF-recepten. De soltorkade tomaterna innehåller förvisso lite väl mycket kolhydrater (8,7 gram per 100 gram), men pesto tar man ju inte så mycket av.
- En burk (ca 1,5 dl) 50 g mandlar
- 12 soltorkade tomater
- 0,5 g påse saffran
- 75 g grovriven parmesanost
- Ca 0,5 dl olivolja
- 1 vitlöksklyfta (min anm. eller fler)
- Ca 0,5 tsk salt
Gör så här:
Skålla mandlarna och mixa dem tillsammans med de soltorkade tomaterna, saffran, den grovrivna parmesanen och vitlöksklyftan. Tillsätt lite olja från tomaterna efter önskad konsistens. Känns peston fortfarande lite kompakt - tillsätt en skvätt olivolja. Salta och lägg i en glasburk med lock.
Peston blir supergod!!!
Tips! Servera peston till (jul-, påsk-, fest)-skinkan, smaksätt din gryta, eller använd fantasin.
Källa: Apoteket.se
Mer lchf-inspiration
// Kikki
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar