onsdag 27 juli 2016

Saffranspesto året om


Hittade det här mysiga receptet på smakrik saffranspesto i en broschyr och såg direkt att det passade bland LCHF-recepten. De soltorkade tomaterna innehåller förvisso lite väl mycket kolhydrater (8,7 gram per 100 gram), men pesto tar man ju inte så mycket av.

  • En burk (ca 1,5 dl) 50 g mandlar
  • 12 soltorkade tomater
  • 0,5 g påse saffran
  • 75 g grovriven parmesanost
  • Ca 0,5 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta (min anm. eller fler)
  • Ca 0,5 tsk salt

Gör så här:
Skålla mandlarna och mixa dem tillsammans med de soltorkade tomaterna, saffran, den grovrivna parmesanen och vitlöksklyftan. Tillsätt lite olja från tomaterna efter önskad konsistens. Känns peston fortfarande lite kompakt - tillsätt en skvätt olivolja. Salta och lägg i en glasburk med lock.

Peston blir supergod!!!

Tips! Servera peston till (jul-, påsk-, fest)-skinkan, smaksätt din gryta, eller använd fantasin.

Källa: Apoteket.se

Mer lchf-inspiration

// Kikki

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Verktyg för nyhetsbrev