INGREDIENSER
6 portioner
- 1 kg picnicbog
- 3 st medelstora vitlöksklyftor
- 1 burk skivade vattenkastanjer á 227 gram
- 1 burk skivade bambuskott á 227 gram
- 1 röd chili med kärnor och allt
- 1 medelstor gul lök
- 15 st färska champinjoner
- 1 köttbuljongtärning
- ca 1 dl vatten
- 1 msk soya
- 1 skvätt grädde
- salt och peppar
- smör och rapsolja till stekning
GÖR SÅHÄR:
Fräs klyftad lök och hackad vitlök i smör/rapsolja i stekpanna. Lägg över i en gryta. Tillsätt chili, buljongtärning och vatten och låt puttra i grytan en liten stund medan du steker champinjonerna och lägger i grytan, samt steker köttet i omgångar och lägger över i grytan (salta och peppra under stekningen). Tillsätt därefter vattenskastanjer och bambuskott i grytan. Smaka av med soya och grädde.
Denna gång serverades grytan med en enkel grönsallad på hemodlad plocksallad, kruksallad, gul paprika och tomater. Vi ställde fram olja och vinäger - men ingen kom ihåg att använda dessa. Det var så gott utan.
Plus att vi hade köpt fetaost och glömde sätta det i salladen, men det är en annan historia :-)
Hursomhelst önskar min man och jag den som vill testa denna kulinariska höjdare en riktigt smaklig måltid!
Mer lchf-inspiration finns här
// Kikki
// Kikki
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar