..............................................................

onsdag

Högrevsstek alias högrevshöjdare


Det här är ett recept som vunnit stor popularitet både hemma hos oss och hos dem som tagit del av receptet. Det är en riktig höjdare baserad på en bit högrev á cirka 1 kg.

TILLAGNING - KÖTT
  • Lade köttbiten på galler i folie i en ugnseldfast form
  • Penslade med soya och kryddade rejält med salt, vitpeppar och svartpeppar
  • Toppade köttbiten med en riktigt rejäl klick smör
  • Svepte in köttet i folien och körde i mitten av ugnen i 200 grader varm ugn 2,5 timmar.
  • Tog ut formen ur ugnen, öppnade folien och tog hand om stekskyn
  • Satte tillbaka köttet i ugnen
TILLAGNING SÅS
  • Silade stekskyn i en kastrull och slog på lika mycket grädde som det var sky
  • Reducerade såsen på medelvärme cirka 30 minuter - rörde om ibland
  • Ingen ytterligare kryddning
OCH SEN DÅ... Tog ut och skivade köttet. Serverade med såsen och en omelett på 4 ägg plus grädde och grönsaker i. Snacka om mums :-)

Här hittar du fler lchf-inspirerade recept

//Kikki

1 kommentar:

  1. Berit Strandberg20 juli 2016 13:40

    Jag älskar kalops, men denna högrevshöjdaren tar priset. Ett måste i "receptbanken". Tror inte jag ätit godare stek, smältande gott. Tack Kikki för ett helt fantastiskt recept ��

    SvaraRadera