Sommartid är det som vi vet grillat som gäller - ofta. Här ett recept på nåt som verkligen är gott till, inte bara för lchf:are, utan för alla. Vitkålsgratäng. Hela familjen älskar den här varianten. Och självklart kan den ätas till annat än grillat. Recept under bilderna.
Först kokade jag vitkålen i grädde och kryddor. Sen in i ugnen... |
Såhär såg gratängen ut efter vistelsen i ugnen. |
Slutresultatet på tallriken tillsammans med nygrillad fläskfilé. Mums! |
VITKÅLSGRATÄNG
ca 4 portioner
- 1 bit vitkål – såpass stor att den fyller ett durkslag
- Grädde
- Salt, svartpeppar, vitpeppar och lite cayennepeppar
Strimla och skölj vitkålen, lägg över i en tillräckligt stor kastrull. Häll på grädde tills det nästan täcker och rör om medan det kokar upp. Krydda och låt koka i 10 minuter. Sen in i 225 graders varm ugn och grädda i 20 – 30 minuter.
Här hittar du fler lchf-inspirerade recept
//Kikki
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar