söndag 3 juli 2016

Coleslaw á la Allan - lchf


Ett tips á la LCHF på en sallad som inte bara passar till nygrillat utan även till det mesta i köttväg under alla tider på året. Vi har ätit denna coleslaw massor av gånger under åren som gått sedan receptet skapades. I sommar har det blivit till grillat förstås. Receptet kommer här.

Coleslaw á la Allan
  • ½ litet vitkålshuvud
  • 1 burk creme fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk äkta majonäs
  • MASSOR av svartpeppar (eller efter behag)
Sommartid finns det färsk vitkål och den kan strimlas lite grövre. Med vintervitkål får du strimla finare, annars blir det rätt jobbigt att äta. I övrigt; blanda creme fraiche, dijonsenap, majonäs och svartpeppar i en skål, skölj den strimlade vitkålen och låt den rinna av, häll den i skålen och blanda väl.

Coleslaw kan med fördel blandas ihop och få stå och "dra" några timmar före maten, den blir bara godare då. Coleslaw passar till en hel mängd olika maträtter, det är bara att använda fantasin.

Smaklig måltid!

Mer lchf-inspiration finns här

// Kikki

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Verktyg för nyhetsbrev