måndag

Godaste picnicbogen ever!?


Vi i vår familj svarar absolut JA och med eftertryck. Inget märkvärdigt recept egentligen utan själva hemligheten är den långa tillagningstiden. Jag har gjort på liknande sätt som när jag lagade högrevshöjdaren kan sägas.
Köttet ska vara S-U-P-E-R-M-Ö-R-T.

INGREDIENSER:
  • 1600 gram picnicbog
  • Dijonsenap
  • Rejält med salt och vitpeppar
  • Smör
  • Lite soya Grädde

TILLAGNING:


Lägg en stor bit folie på gallret i en ugnseldfast form. Dela picnicbogen i två ungefär lika stora delar och lägg i folien. Pensla med riklig mängd dijonsenap och krydda. Lägg på några rejäla smörklickar och förslut paketet. Tillaga i 200 grader varm ugn i 3 – 3,5 timme. Öppna paketet och sila större delen av skyn i en kastrull. Sätt in köttet i ugnen igen och låt det få färg. Slå på rejält med grädde i kastrullen och låt alltsammans stå och reducera till en lagom tjock sås under tiden köttet får färg i ugnen, ungefär 30-40 minuter. Ta ut köttet och lägg på en skärbräda. Skär upp köttet i tunna skivor. Vispa då och då i såsen och avsmaka.

Ät och njut – t.ex. tillsammans med färsk brysselkål som vi gjorde :-)

Dela med dig av receptet om du gillar det!

Här hittar du fler lchf-inspirerade recept

//Kikki

1 kommentar:

  1. Berit Strandberg1 augusti 2016 23:32

    Högrevshöjdaren är ju en höjdare så jag är övertygad om att denna picnic bog inte kommer långt ifrån. Skall naturligtvis spara receptet och låta ugnen vara på alla timmarna, men jag väntar tills det blir lite svalare ute för värmen i stugans lilla kök är olidlig. Tack för receptet så länge ...

    SvaraRadera