Alltid spännande att experimentera fram en kryddmix. I förväg vet jag inte riktigt hur det blir - men jag är modig på matlagningsfronten. Ursprungsreceptet, som fått bilda bas i denna heta lax, är en tidigare laxvariant Saltbakad lax med citronsås – denna gång använde jag en hel laxsida och skippade såsen – däremot behöll vi saltbädden. Tillbehör fick bli körsbärstomater.
KRYDDNING:
- Vitpeppar
- Svartpeppar
- Citronpeppar
- Cayennepeppar
Allt i rikliga mängder. Det blev en smaksensation och det var bra att den kryddiga laxen fick möta den milda smaken av tomater :-)
Testa gärna om du gillar stark mat. Fler recept hittar du som vanligt i min lilla skattkammare med lchf-inspiration!
Den som njuter av god lchf-mat mår gott i både kropp och sinne!
// Kikki
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar