söndag 8 januari 2017

Korvgryta med sommartycke


Måste erkänna att jag ibland blir lite less på vintern och funderar på hur jag ska kunna åstadkomma lite sommarkänsla att må bra av. Det var så denna korvrätt kom till. Riktigt gott och definitivt sommarsmak kan sägas!

INGREDIENSER
4 portioner

  • 300 gram falukorv, frukostkorv, eller wienerkorv
  • 2 st gula lökar
  • 4 st tomater
  • 1 dl grädde (minst)
  • 2 msk riven pepparrot
  • 2 msk hackad dill eller persilja
  • 2 msk dijonsenap
  • Salt

Dra av skinnet på korven, skala löken, skålla och flå tomaterna. Skär alltsammans i skivor och varva det i en panna eller låg gryta, helst en som rätten kan serveras ur.

Blanda grädden med pepparrot, dill/persilja, dijonsenap och salt. Häll blandningen över korv, lök och tomater. Koka under lock på svag värme utan omröring ca 10 minuter.

Gott till är en god grönsallad, eller kokt brysselkål.

Smaklig måltid!


Dela gärna 😊

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Verktyg för nyhetsbrev