lördag 14 januari 2017

Baconlindade rödspättarulader med peppartouch


Länge sen vi åt rödspätta tänkte jag, faktiskt väldigt länge sen. Det var innan vi började med lchf och då var det lätt - bara panera med ströbröd och steka. Men nu tänker vi mycket på att inte stoppa i oss onödigt med kolhydrater, så jag skapade följande recept.

INGREDIENSER
4 portioner
  • 600 gram rödspättafilè
  • Baconskivor - en till varje rödspättafilé
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl Creme fraiche
  • 4 msk tomatpuré
  • 1-2 tsk cayennepeppar
  • 1-2 tsk gurkmeja
  • 2 tsk dragon, torkad
  • ½ dl pressad citronsaft
  • rikligt med riven ost
  • peppar & salt

TILLAGNING
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra spättafileérna, rulla ihop dem till rullar och lägg i en ugnssäker form.
  2. Blanda ihop crème fraîche, tomatpuré och grädde. Rör ordentligt så att allt blandar sig. Tillsätt citronsaft, cayennepeppar, gurkmeja, dragon, salt och peppar. 
  3. Häll blandningen över fisken.
  4. Sätt in i ugnen ca 20 minuter. Efter drygt halva tiden lägger du över den rivna osten över fisken och sätter in i ugnen igen.
  5. Servera t.ex. med stekta wokgrönsaker - eller varför inte en grönsallad, eller båda 😊


Smaklig måltid! Dela gärna receptet.

Här finns mer lchf-inspo

Kikki

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Verktyg för nyhetsbrev