Länge sen vi åt rödspätta tänkte jag, faktiskt väldigt länge sen. Det var innan vi började med lchf och då var det lätt - bara panera med ströbröd och steka. Men nu tänker vi mycket på att inte stoppa i oss onödigt med kolhydrater, så jag skapade följande recept.
INGREDIENSER
4 portioner
- 600 gram rödspättafilè
- Baconskivor - en till varje rödspättafilé
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl Creme fraiche
- 4 msk tomatpuré
- 1-2 tsk cayennepeppar
- 1-2 tsk gurkmeja
- 2 tsk dragon, torkad
- ½ dl pressad citronsaft
- rikligt med riven ost
- peppar & salt
TILLAGNING
- Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra spättafileérna, rulla ihop dem till rullar och lägg i en ugnssäker form.
- Blanda ihop crème fraîche, tomatpuré och grädde. Rör ordentligt så att allt blandar sig. Tillsätt citronsaft, cayennepeppar, gurkmeja, dragon, salt och peppar.
- Häll blandningen över fisken.
- Sätt in i ugnen ca 20 minuter. Efter drygt halva tiden lägger du över den rivna osten över fisken och sätter in i ugnen igen.
- Servera t.ex. med stekta wokgrönsaker - eller varför inte en grönsallad, eller båda 😊
Smaklig måltid! Dela gärna receptet.
Här finns mer lchf-inspo
Kikki
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar