söndag 29 januari 2017

Balsamfilé


Fläskfilé är väldigt gott både till vardags och fest. Balsamfilé passar väl egentligen till båda. Mycket beror på hur mycket tid du har att laga maträtten. Här kommer receptet.

INGREDIENSER
4 portioner
  • 500 gram fläskfilé
  • 200 gram färska champinjoner
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1-1½ Salvia
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1½ dl vatten
  • 1 tsk soja
  • 2 dl creme fraiche
Skär köttet och champinjonerna i skivor Skala och hacka vitlöksklyftorna. Bryn köttet i smör och lägg  över i traktörpanna. Fräs svamp och vitlök. Lägg över i pannan. Tillsätt salvian, köttbuljongtärning, balsamvinäger, vatten, soja och creme fraiche.

Låt koka ca 10 minuter. Servera med fräst spenat och smörstekta minimorötter.


// Kikki

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Verktyg för nyhetsbrev