Fläskfilé är väldigt gott både till vardags och fest. Balsamfilé passar väl egentligen till båda. Mycket beror på hur mycket tid du har att laga maträtten. Här kommer receptet.
INGREDIENSER
4 portioner
- 500 gram fläskfilé
- 200 gram färska champinjoner
- 2-3 vitlöksklyftor
- 1-1½ Salvia
- 1 köttbuljongtärning
- 2 msk balsamvinäger
- 1½ dl vatten
- 1 tsk soja
- 2 dl creme fraiche
Skär köttet och champinjonerna i skivor Skala och hacka vitlöksklyftorna. Bryn köttet i smör och lägg över i traktörpanna. Fräs svamp och vitlök. Lägg över i pannan. Tillsätt salvian, köttbuljongtärning, balsamvinäger, vatten, soja och creme fraiche.
Låt koka ca 10 minuter. Servera med fräst spenat och smörstekta minimorötter.
// Kikki
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar