lördag

Laxsoppa med lime


Soppor är särskilt härliga på vintern då vi behöver värme inombords. Det här är en extra härlig laxsoppa tycker jag. Och för övrigt kan vi med fördel även äta soppor under andra årstider. Så klart. Här är receptet 😊

INGREDIENSER
4 personer
  • 300 gram lax
  • 2 gula lök
  • 1 färsk fänkål
  • 3 stora morötter
  • 1 stor purjolök
  • 1 paket saffran
  • 1 msk koncentrerad fiskfond
  • 2 dl torrt vitt vin, eller matlagningsvin dito
  • 1 msk koncentrerad hummerfond
  • 1 limefrukt
  • 5 dl grädde - eller mer ev. spädning med vatten
  • Rikligt med smör till stekning
  • Salt och vitpeppar

GÖR SÅHÄR
  1. Skär laxen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Ta bort den hårda roten och skär den övre delen av fänkålen i bitar, skiva morötterna samt skölj och strimla purjolöken.
  2. Fräs lök, fänkål, morötter och purjo i en rymlig kastrull. Pudra över saffran, tillsätt vatten, vin samt fisk- och hummerfond.
  3. Koka upp och sjud soppgrunden några minuter utan lock. Lägg i lax, tillsätt saften av limefrukten och låt allt sjuda 2-3 minuter. Rör i grädde, smaka av med salt och peppar, späd med vatten om det behövs. Och voilá soppan är färdig.

Gott bröd till är både Frökex Turbo och Kesobröd

Mer lchf-inspo

// Kikki

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar