Inte så eleganta och stajlade bilder - men... |
INGREDIENSER
- 1 pkt Kycklingfiléer - 900 gram
- 10 skivor tjockare bacon - ca 150 gram
- 2 gula lökar
- 150 gram haricot verts
- 5 vitlöksklyftor (vi älskar vitlök)
- 2-3 msk curry
- 1 msk gurkmeja
- 2 tsk salt
- 1 tsk vitpeppar
- 1 tsk cayenepeppar (vi gillar verkligen kryddstarkt)
- 3-4 msk tomatpuré
- 1½ dl grönsaksbuljong samt en "dutt" fond
- Grädde till lagom "gryt-konsistens"
- Smör till stekning
TILLAGNING
Skär kycklingfiléerna i tärningar. Skala och skiva lök. Finhacka vitlöken. Stek kycklingen och lägg över i en gryta, krydda med salt och vitpeppar. Stek bacon, lägg i löken och haricot verts samt, krydda med curry och gurkmeja. lägg över i grytan. tillsätt tomatpurén och rör om. Häll över buljongen, tillsätt grädde. Avsmaka med fond och kryddor. Puttra cirka 10 minuter.
Servera med små brysselkålar om du liksom vi äter lchf-kost... Smaklig måltid. Dela gärna om du gillade maträtten!
// Kikki
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar