torsdag 5 januari 2017

Currykyckling med sting

Inte så eleganta och stajlade bilder - men...
Länge sen vi åt kyckling funderade jag och visste att vi hade kyckling i frysen. Men vad hade vi hemma i övrigt tänkte jag och konsulterade kyl, frys, skafferi - och maträtten blev en riktig surpris. Väldigt uppskattad av herrskapet (man och son) och även av undertecknad 😋

INGREDIENSER

  • 1 pkt Kycklingfiléer - 900 gram
  • 10 skivor tjockare bacon - ca 150 gram
  • 2 gula lökar
  • 150 gram haricot verts
  • 5 vitlöksklyftor (vi älskar vitlök)
  • 2-3 msk curry
  • 1 msk gurkmeja
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 tsk cayenepeppar (vi gillar verkligen kryddstarkt)
  • 3-4 msk tomatpuré
  • 1½ dl grönsaksbuljong samt en "dutt" fond
  • Grädde till lagom "gryt-konsistens"
  • Smör till stekning

TILLAGNING

Skär kycklingfiléerna i tärningar. Skala och skiva lök. Finhacka vitlöken. Stek kycklingen och lägg över i en gryta, krydda med salt och vitpeppar. Stek bacon, lägg i löken och haricot verts samt, krydda med curry och gurkmeja. lägg över i grytan. tillsätt tomatpurén och rör om. Häll över buljongen, tillsätt grädde. Avsmaka med fond och kryddor. Puttra cirka 10 minuter.

Servera med små brysselkålar om du liksom vi äter lchf-kost... Smaklig måltid. Dela gärna om du gillade maträtten!


// Kikki

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Verktyg för nyhetsbrev