söndag 15 januari 2017

Coola revbensspjäll i ugn


Nu doftar det ljuvligt från ugnen i köket. Tur att inte fläkten suger ut riktigt all doft. Det ska bli ytterligare en variant av kött i ugn, denna gång revbensspjäll. Varför de är så coola kan utläsas i receptet 😊

INGREDIENSER
  • 1200 gram tjocka revbensspjäll
  • Colmans senapspulver
  • Hermesetas strösöt
  • A-fil
  • Salt
  • Vitpeppar

Kikkis coola senapsblandning till revbensspjällen
  • 2 msk Colmans senapspulver
  • 2 msk Hermesetas strösöt
  • A-fil till lagom konsistens

Skär mellan benen med en vass kniv. Lägg spjällbiten i en ugnseldfast form (jag använder tefalform som inte behöver smörjas). Blanda senapsblandning och pensla spjällen på köttsidan, salta och peppra. Vänd spjällen, pensla och krydda. Folie över formen. In i ugnen, 200 grader, i 2,5 till 3 timmar så att det blir "pulled pork känsla". Ät med valfria grönsaker till. Hos oss blir det nog brysselkål till ikväll.

Om en halvtimme är maten klar och det knorrar redan i magen. Mmm vad gott det ska bli 😋

Hoppas du vill testa receptet - dela gärna!


// Kikki

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Verktyg för nyhetsbrev