lördag 19 november 2016

Ugnsstekt fisk med bacon och smakrik gräddsås


Under massor av år har hela vår familj haft gruvligt svårt för torsk. Den har känts trist, smaklös och sladdrig. Men nu har det blivit ändrade preferenser. Dagens middag bestod av ett nytänk och det blev verkligen ett lyckat sådant. Så testa detta!

Ingredienser


  • 400 gram torskfilé
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 gram  tjockare bacon
  • 3-4 msk tomatpuré
  • 0.5 dl hackad dill alternativt torkad dill
  • 1 msk pressad citron
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Svartpeppar
  • Chilipulver
     

Gör så här

  1. Tina fiskblocket, försalta på bägge sidor och låt ligga en stund, lägg sedan i en tefalform och strö över dillen
  2. Lägg hela eller delade baconbitar på fisken
  3. Blanda grädde, tomatpuré, citronsaft och kryddor i en bunke. Slå det över fisken
  4. Ställ in i 200 grader varm ugn 20-40 minuter (i vanlig ugn). Tid beror på din ugns "personlighet"

Gott till: Vitkålssallad, broccoli, brysselkål eller annat i grönsaksväg.

Ät och njut!

Dela gärna med dig av receptet om du gillar det!

Här hittar du fler lchf-inspirerade recept - även recept på bröd som kan passa

//Kikki

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Verktyg för nyhetsbrev