fredag 23 september 2016

Min krämiga köttfärssoppa med vinägertouch


Hösten och vintern är definitivt soppornas tid. Vi behöver nåt värmande och närande för kropp och själ. Här är en härlig soppa att njuta som passar alla.

INGREDIENSER
4 portioner

  • 1 finhackad gul lök
  • 2-3 pressad vitlöksklyfta
  • Olivolja eller smör att steka i
  • 200 g paprika av valfri färg
  • 600 g vitkål eller kålrot i bitar
  • 6 dl krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 dl vatten, ev mer
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 200 g avrunna och sköljda vita bönor
  • 300 g blandfärs eller nötfärs
  • 3-5 tsk röd-/vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger
  • salt & peppar

Garnering: färsk timjan
Servering: 2 tsk olivolja

GÖR SÅHÄR:
  1. Fräs lök och vitlök i hälften av olivoljan i en kastrull. Löken ska bli mjuk och glansig.
  2. Tillsätt paprikan och låt den fräsa med en stund. Rör ner potatis, krossade tomater, tomatpuré, vatten och den söndersmulade hönsbuljongtärningen. Låt soppan koka tills potatisen är mjuk, det tar ca 20 minuter.
  3. Rör ner vita bönor. Kör soppan slät med en stavmixer.
  4. Stek färsen i resten av oljan i en stekpanna. Salta och peppra. Smaka av soppan med vinäger och salt. Om soppan är väl tjock, späd med lite vatten. Tillsätt köttfärsen.
  5. Servera soppan med färsk timjan och creme fraiche att klicka i

Ät och njut!

Dela gärna med dig av receptet om du gillar det!

Här hittar du fler lchf-inspirerade recept - även recept på bröd som kan passa

//Kikki

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Verktyg för nyhetsbrev