söndag

FinFina Fiskgrytan


Vitfisk är inte en favorit i den här familjen. Vi brukar tycka att den är lite tråkig och fadd i smaken. Men jag bestämde mig för att jag skulle försöka kreera en maträtt där den ändå kom till sin rätt. Denna gång har jag använt Alaskan Pollak. Och gott blev det - absolut!

FINA FISKGRYTAN
4 personer
  • 400 gram vitfisk
  • 1 stor purjolök
  • 3 buljongtärning
  • 1 liten burk Creme Fraiche
  • Vatten
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Cayennepeppar*
  • Gurkmeja*

Gör såhär:
  • Halvtina fisken och skär den i tärningar, salta efter behag. Låt fisken ligga 30 minuter eller längre för att dra in saltet.
  • Klyv och skär purjolöken i en halvcentimeter tjocka skivor. Jag använder hela purjon, även det gröna. Skölj ordentligt.
  • Lägg purjon och buljongtärning i en större kastrull, slå på vatten så det knappt täcker. Koka upp, rör om så att buljongtärningen löses upp ordentligt och låt koka 5 - 10 minuter.
  • Rör i creme fraichen och krydda efter behag, låt koka upp.
  • Tillsätt fisken och låt koka ytterligare 5 minuter

* Jag passar ofta på att ”smuggla ner” cayennepeppar och gurkmejaeftesom det är nyttigt. Kan alltså uteslutas. Överhuvudtaget gillar vi hot & spicy så vi kryddar rejält i nästan allt vi äter. Men kryddor efter tycke och smak gäller förstås.

Ät och njut!

Dela gärna med dig av receptet om du gillar det!

Här hittar du fler lchf-inspirerade recept

//Kikki

1 kommentar:

  1. Berit Strandberg10 januari 2017 22:26

    Hej Kikki
    Gjorde din finfina fiskgryta ännu finare idag. Blandade i
    - 2 tärnade morötter
    - en ask skivade smått brynta champinjoner
    - cirka 1/2 dl av, tärnade, vardera en grön och en röd paprika
    - ett par nävar lätt brynt bladspenat
    - slutligen någon dl vispgrädde och fryst dill som jag strödde över.
    Grunden var din, men sedan blev rätten min ��

    SvaraRadera