Vitfisk är inte en favorit i den här familjen. Vi brukar tycka att den är lite tråkig och fadd i smaken. Men jag bestämde mig för att jag skulle försöka kreera en något där den ändå kom till sin rätt. Och gott blev det - absolut!
FINA FISKGRYTAN
4 personer
- 400 gram vitfisk
- 1 stor purjolök
- 3 buljongtärning
- 1 liten burk Creme Fraiche
- Vatten
- Salt
- Vitpeppar
- Cayennepeppar*
- Gurkmeja*
Gör såhär:
- Halvtina fisken och skär den i tärningar, salta efter behag. Låt fisken ligga 30 minuter eller längre för att dra in saltet.
- Klyv och skär purjolöken i en halvcentimeter tjocka skivor. Jag använder hela purjon, även det gröna. Skölj ordentligt.
- Lägg purjon och buljongtärning i en större kastrull, slå på vatten så det knappt täcker. Koka upp, rör om så att buljongtärningen löses upp ordentligt och låt koka 5 - 10 minuter.
- Rör i creme fraichen och krydda efter behag, låt koka upp.
- Tillsätt fisken och låt koka ytterligare 5 minuter
* Jag passar ofta på att ”smuggla ner” cayennepeppar och gurkmeja eftersom det är nyttigt. Kan alltså uteslutas. Överhuvudtaget gillar vi hot & spicy så vi kryddar rejält i nästan allt vi äter. Men kryddor efter tycke och smak gäller förstås.
Ät och njut!
Dela gärna med dig av receptet om du gillar det!
Här hittar du fler lchf-inspirerade recept
//Kikki
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar