söndag 26 februari 2017

Alfa Alfa groddar är perfekt till det mesta - idag till ugnspannkaka med tacofärs LCHF


Nu är första omgången alfa alfa groddar, efter ett uppehåll, färdiga att avnjutas. Och just idag får de vara krispigt tilltugg då jag lagar Ugnspannkaka med Tacofärs. Mmm...

INGREDIENSER
  • 5 ägg
  • 3 dl mandelmjöl
  • 5 dl grädde (alternativt 3 dl grädde 2 dl vatten)
  • 1 msk ljust psylliumfrö
  • 1 tsk chiafrön
  • 1 näve solrosfrö
  • 1 näve pumpakärnor
  • 1 tsk salt
TILLAGNING
  • Vispa äggen fluffiga och tillsätt sedan mjöl, psylliumfrön, chiafrön och salt samt rör ihop.
  • Tillsätt grädden lite i taget under omrörning/vispning.
  • Låt svälla en stund
  • Slå i smeten i en tefalform eller smörad annan form
  • Strö över solrosfrön och pumpakärnor
  • Fördela tacofärsen jämt över ytan
  • Grädda i 225 grader 20 - 40 minuter beroende på din ugns "personlighet"
Serveras med smör - och just idag med alfa alfa groddar. Längtar till middagen 😊

Prova och dela gärna med dig av receptet.


// Kikki

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Verktyg för nyhetsbrev