Nu är första omgången alfa alfa groddar, efter ett uppehåll, färdiga att avnjutas. Och just idag får de vara krispigt tilltugg då jag lagar Ugnspannkaka med Tacofärs. Mmm...
INGREDIENSER
- 5 ägg
- 3 dl mandelmjöl
- 5 dl grädde (alternativt 3 dl grädde 2 dl vatten)
- 1 msk ljust psylliumfrö
- 1 tsk chiafrön
- 1 näve solrosfrö
- 1 näve pumpakärnor
- 1 tsk salt
- Vispa äggen fluffiga och tillsätt sedan mjöl, psylliumfrön, chiafrön och salt samt rör ihop.
- Tillsätt grädden lite i taget under omrörning/vispning.
- Låt svälla en stund
- Slå i smeten i en tefalform eller smörad annan form
- Strö över solrosfrön och pumpakärnor
- Fördela tacofärsen jämt över ytan
- Grädda i 225 grader 20 - 40 minuter beroende på din ugns "personlighet"
Serveras med smör - och just idag med alfa alfa groddar. Längtar till middagen 😊
Prova och dela gärna med dig av receptet.
// Kikki
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar