söndag 26 mars 2017

En vilsam LCHF-paj till middag


Rest betyder ju vila - rester är vilsamma då det ska lagas mat. Söndagen är vilodagen sägs det - även om detta inte efterföljs så noga nuförtiden. Hursomhelst idag gjorde jag en STOR LCHF-paj fylld med rester som blev jättegod och här är receptet.

PAJSKALET
Tjockt skal till en 25 cm pajforn
  • 6 dl mandelmjöl
  • 1 dl sesamfrön med skal
  • 1 msk chiafrön
  • 2 msk psylliumfrön
  • 100 gram smör (rumsvarmt)
  • 2 ägg

Gör så här:
  1. Lägg alla torra ingredienser i en större skål och rör om
  2. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop med gaffel/fingrarna till en deg
  3. Tryck ut degen i en smord form. Stick några hål i botten med en gaffel
  4. Sätt in i kylen minst en halvtimme (på så sätt håller skalet formen bättre)
  5. Grädda pajskalet i 200 grader varm ugn i ca 15 minuter, tills det börjar få färg.
  6. Sänk ugnen till 175 grader.

FYLLNING
  • Tacofärs från fredagens traditionsenliga tacomiddag
  • Några skivor från en fläskkarréstek
  • Köttfärsröra från en middag tidigare i veckan
  • Hackad lök

Använde även:
  • 1 burk creme fraiche
  • Frysta favoritgrönsaker
  •  Några teskedar dijonsenap
  • 1 msk soya
  • Svart- och vitpeppar
  • Ostskivor av fet ost - denna gång hette osten Sture (finns på ICA Maxi)

Rör ihop alltsammans i en kastrull och låt puttra en stund. Häll alltsammans i pajskalet, lägg på ostskivorna och grädda i 175 grader varm ugn cirka 10 - 15 minuter.



Det blev så himla gott! Tre personer åt sig rejält mätta som synes 😋

// Kikki

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Verktyg för nyhetsbrev