lördag 25 februari 2017

Ljuvliga tekakor LCHF


Det vore väldigt olikt mig om jag tog ett recept rakt upp och ner och gjorde EXAKT som det står. Här har jag således hittat ett trevligt grundrecept som jag sedan kustomiserat litegrann á la Kajsa Varg. Dvs. man tager vad man haver. Goda med bara smör på eller annat valfritt. Mmm...

INGREDIENSER
  • 3 ägg
  • 100 g keso (drygt 1 dl)
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 msk pofiber
  • 1 msk ljust psylliumfrö
  • 1 tsk chia-frön
  • 1 tsk bakpulver
  • salt 

GÖR SÅHÄR
  • Sätt ugnen på 180 g varmluft eller 200 gr vanlig ugn.
  • Mixa keso och ägg med stavmixer.
  • Mixa ner mandelmjöl, pofiber, fiberhusk, bakpulver och salt.
  • Låt stå i minst 5 minuter.
  • Klicka ut 5 smetklickar på bakpappersklädd plåt.
  • Sprinkla ev. med sesamfrön eller vallmofrön.
  • Baka i ugnen i ca 15-20 minuter tills tekakorna fått fin färg.



// Kikki

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Verktyg för nyhetsbrev