söndag 19 juni 2016

Allans kinainspirerade wok med kött och grönsaker


En söndagsmiddag som hette duga. Jag smög ut i köket och sniffade på köttet som låg i marinaden och det doftade himmelskt och kikade sen in under tillagningsprocessen för att slutligen få sätta mig vid bordet och avnjuta anrättningen. Hela familjen gillade maten. Här är receptet. Inga mängdangivelser vad gäller kryddor, utan krydda efter tycke och smak.

Kinainspirerad wok - 6 personer

INGREDIENSER:
  • 800 gram fransyska
  • 1 liten burk bambuskott
  • 1 liten burk vattenkastanjer
  • 3 morötter
  • 2 gula lökar
  • Rapsolja till wokning av köttet och övriga ingredienser.
MARINAD:
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk soya
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • Sambal Oelek
  • Salt, svartpeppar, cayennepeppar
"SÅS":
  • 2½ dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk soya
  • Salt, svartpeppar, cayennepeppar
  • En aning majsenamjöl till redning (kan uteslutas om du är mycket strikt lchf:are)
TILLREDNING:

Rör ihop marinaden. Skär köttet i strimlor och lägg ner i marinaden i några timmar. Strimla löken. De skalade morötterna skäres i stavar. Woka köttet (ta med marinaden) tills det fått fin färg. Woka övriga ingredienser. Gör i ordning såsen och och tillsätt allt eftersom i woken till önskad "simmighet". Klart!
GOTT TILL: Kokt brysselkål.

Smaklig måltid :-)

Här hittar du fler lchf-inspirerade recept

PS! Receptet är på 6 portioner vilket är beräknat på att familjens två stora starka karlar och jag åt oss rejält mätta och belåtna. Plus att vi har ytterligare en kinainspirerad middag att avnjuta, kanske med andra tillbehör.

// Kikki

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Verktyg för nyhetsbrev