linktr.ee/kikkisandstrom |
Kastrullen fylld med alla ingredienser innan det börjat koka. |
Här är det nästan klart att servera |
En fräsch grönsallad till smakade jättegott. |
På tallrik färdigt att avnjuta! |
INGREDIENSER
6-8 portioner
- 1,6 kg skinkstek
- 2 gula lökar
- 6 vitlöksklyftor
- ½ stor röd chili med kärnor och allt
- 4-5 tsk Seltin
- Grovmalen svartpeppar
- Saften av 1 stor apelsin
- ½ flaska Grill och Kebabsås - totalt 200 ml
- Ca 1 liter Cola Light
- Ca 1 liter vatten (häll i hälften och använd resten till spädning)
- ½ dl matolja
GÖR SÅHÄR:
- Skär köttet i cirka 2 centimeter stora bitar.
- Skala löken och vitlöken. Skär lökarna i fyra delar. Finhacka chili (vill du inte ha variant HOT så ska du skrapa ur kärnorna).
- Ta en stor kastrull eller gryta. Jag använde en 5 liters kastrull och det behövdes. Blanda i alla ingredienser - men spara vatten till spädning. Låt det hela puttra 3-4 timmar utan lock. Först på medelvärme och sänk mot slutet till låg värme. Rör om då och då - gärna med en stor plastgaffel (som du samtidigt kan pillra isär bitarna med), oftare mot slutet när det är lite vätska kvar.
- Köttet är färdigt då det är helt trådigt och lätt faller isär och vätskan har reducerats.
- Du kan servera grytan med valfria tillbehör. Allt blir gott till denna maträtt. Denna första gång serverade vi tillsammans med en enkel sallad.
Det blev supergott och vi åt oss rejält mätta! Varsågod och testa!
Originalrecept från Leva & Bo nr 15 2017
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar