lördag 9 september 2017

Grönkålssoppa LCHF med bacon


Grönkål och spenat är supernyttigt och dämpar farliga inflammationer enligt en ny svensk studie. Vi ska gärna äta av båda varje dag. Helst ska de inte tillagas utan ätas råa. Men nu blir det grönkålssoppa i afton och frökex turbo med ost till. Jag längtar. Här är receptet:

INGREDIENSER
  • 300 gram färsk grönkål
  • 100 gram bacon
  • 3 msk smör
  • ½ - 1 lök
  • 5 vitlöksklyftor (vi gillar vitlök)
  • 200 gram crème fraiche (1 burk)
  • 75 gram riven ost av smakfull typ (jag tog Vänerost denna gång)
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • Vatten, salt och peppar

GÖR SÅHÄR

Börja med att steka bacon, låt svalna och skär sedan i små bitar.
  1. Skär bort de grova stjälkarna från grönkålen och skär i bitar. Hacka lök och vitlök. Stek löken i smöret.
  2. Tillsätt grönkål och fräs en stund. Häll i en skvätt vatten, smula i buljongtärningarna, tillsätt crème fraiche och ost. Krydda med salt och peppar.
  3. Häll på vatten så att det täcker.
  4. Koka 5-10 minuter. Mixa med stavmixer.
Servera frökex med smör och eventuellt ost på. Mmm, det blir gott!

Mina lchf-recept finns här

// Kikki

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Verktyg för nyhetsbrev