tisdag 29 oktober 2019

Ljudböcker är på mycket stark frammarch!


Tisdag eftermiddag begav jag mig till en informationsträff i ljudboksproduktion anordnad av Resurscentrum för litteratur och fick en hel del spännande kunskaper och såklart idéer av detta.

Konstnären och författaren Sven Teglund och skådespelaren Sara Arnia berättade om arbetet med att spela in en ljudbok hemma hos honom. Boken de hade spelat in var ensamheten värst av Siri Johansson och Sven Teglund. Utgiven via Teg Publishing som tidigare gett ut den inbundna boken.

Sara Arnia läste några exempel ur ensamheten värst med sin härligt mjuka dialekt. Underbart att lyssna på. Självklart har jag lagt till boken i min digitala bokhylla och ska lyssna på hela boken från "pärm till pärm". Jag fick tillfälle att prata lite med Sara under en paus och passade på att ta ett idolfoto.

Vi fick också en inblick i utvecklingen för ljudböcker där det visade sig att det segmentet är på mycket stark frammarch. Allt fler väljer att lyssna på böcker istället för att läsa.

Övriga medverkande var förläggaren Anders Teglund (Teg Publishing) och Ingela Karlsson Broström från biblioteksvärlden. Och apropå biblioteksvärden så fick vi veta att senaste tillskottet bland Norrbottensförfattare i Bibblos förteckning, är Therese Henriksson från Mockträsk, Boden.


Mina sagoböcker är högläsningsböcker för barn 3-6 år och finns både som inbundna böcker och e-böcker. Tänk om de skulle kunna bli ljudböcker...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar