..............................................................

tisdag

Hur använder du din tid? Kanske en tankeställare…


Låt oss anta att vi bara har ett liv och en utmätt tid att leva. Visst är det då ganska viktigt HUR vi använder vår tid? Att vi inte slösar bort den på rena oväsentligheter? Och ju äldre vi blir, desto viktigare blir det, eller hur?!

Många av oss jobbar varje dag, en del har småbarn, medan vi alla har vissa förpliktelser och först därefter kommer den dyrbara FRITIDEN! En enkel räkneoperation kan se ut såhär för oss som inte bor i storstad (där restiden oftast är längre):
  • 8 timmars arbetstid
  • 1 timmes restid jobbet t.o.r.
  • 2 timmars ”måsten” hemma
  • 7 timmars sömn per natt
Av dygnets 24 timmar återstår då 6 timmars fritid att disponera. Nog känns det som att vi borde disponera den väl, men gör vi det? Gör du det?
Många av oss dimper slött ner framför TV:n och slötittar utan större engagemang, kanske gnäller vi över att det inte finns nåt att se, men vi sitter kvar i alla fall. Andra bläddrar förstrött på facebook eller andra sociala medier, en del gör båda sakerna samtidigt.

Finns så mycket vi gör istället för att ge livet ett innehåll som gör oss glada och nöjda. Kanske dags att tänka efter och tänka om så att vi verkligen lever våra liv och inte slösar bort tiden på oväsentligheter. Hur gör du?

// Kikki

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar