..............................................................

söndag

Att hitta sitt inre syfte


En inte alltför lätt uppgift. Vi är så inställda på att söka kraft och bekräftelse utifrån, samtidigt som vi undrar vad vi egentligen gör här på jorden och vad som är viktigt. Tankar snurrar ständigt i vårt huvud, vi grämer oss över gårdagen och oroar oss inför framtiden. Om vi kunde få stopp på virrvarret av tankar och bara börja leva NU.

I mellanrummen mellan tankarna kan vi hitta vårt inre syfte. Det går inte i ett nafs och vi får lägga ner en del arbete på det om vi är intresserade. Vi kan ha god hjälp av Eckhart Tolle för att komma igång och belöningen är ett större inre lugn. Värt att satsa på!

Jag har själv med stor behållning läst: Lev livet fullt ut - en väg till andligt uppvaknande

Ur bokens beskrivning:
Från allra första sidan i Lev livet fullt ut tar Eckhart Tolle oss med på en engagerande resa till andliga dimensioner. I samtalsform förklaras många av livets grundläggande sanningar, till exempel att vi är mer än bara vårt sinne och vår kropp, hur vi kan hitta vägen ut ur psykisk smärta och hur vi kan hämta kraft i nuet. 

Och läser nu med nyfikenhet och stort intresse, samtidigt som jag känner att den boken leder till målet: En ny jord - ditt inre syfte

Ur bokens beskrivning:
Här leder Eckhart Tolle oss bortom våra egna liv för att visa oss hur vi kan föda fram en ny och mer kärleksfull värld. Förutsättningen är en radikal förändring i vår medvetenhet, från den nuvarande identifikationen med egot till ett helt nytt sätt att se på vilka vi är. Vi får uppleva vår innersta natur, som är något oändligt mycket större än vi någonsin kunnat föreställa oss.

Det finns också en intressant handbok som jag också vill ha i mitt bibliotek: Lev livet fullt ut i praktiken - meditationer övningar och principer för ett frigjort liv

Ur bokens beskrivning:
Den här lilla handboken beskriver lättfattligt principerna om att "leva mitt i nuet". Här finns essensen av utforskandet om hur vi kan frigöra oss själva från "sinnets slaveri". Eckhart Tolles synsätt går bortom religiösa doktriner eller andra andliga läror. Målet är att uppnå och kunna vidmakthålla en medveten upplyst hållning i vardagen.

Vintern är som gjord för att läsa och utvecklas tycker jag 👍 Hoppas du gillar tipsen!

PS! Böckerna är förstås även superbra present till någon du tror skulle gilla dem 😄

// Kikki

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar