..............................................................

söndag

Till dig som läst i Expressen att aloe vera försämrar levervärdena

TILL MINA KUNDER OCH ANDRA INTRESSERADE AV ALOE VERA
Du kan vara helt trygg med Forevers produkter!

Forever följer rådande lagstiftning till punkt och pricka och våra produkter är kontrollerade av myndigheterna.

Det har gjorts vetenskapliga studier på aloe vera och produktens säkerhet är bevisad. Aloe vera är godkänt både som kosttillskott och som livsmedel, vilket produkterna inte hade varit om de hade ansetts vara skadliga. Produkterna följer alltid rådande lagstiftning och rekommendationer.

Miljontals människor i mer än 160 länder världen över dricker vår aloe vera varje dag. Oerhört många använder vårt kom-i-gång-koncept C9 och mår mycket bra av det.

Idag är Forever det största direkthandelsföretaget i Sverige. Vi är oerhört stolta över våra produkter och vår affärsmodell, som ger många människor möjlighet till arbete. Företaget har funnits i nästan 40 år med 90 dagars nöjd kund garanti på alla våra produkter. Vi skulle inte kunna ha en så generös garanti om inte våra kunder verkligen uppskattade produkterna.

Expressen säger sig ha gjort ett medicinsk test tillsammans med professor Claude Marcus, där de påstår att det har visats att aloe vera kan ge upphov till förändrande levervärden. Vilket de uttrycker sig negativt om.

Andra läkare med god kännedom om aloe vera och dess aktiveringseffekt, berättar att aloe vera initialt kan ha en utrensningseffekt, och kan leda till att levervärdet ändras i början av nyttjandet, men att värdet därefter normaliseras igen. Vi vet givetvis inte om så är fallet i det test som Expressen gjort med journalisten – men det kan vara förklaringen.

Om du undrar över aloe vera och leverpåverkan, kan det vara bra att veta att det har gjorts vetenskapliga studier och att produkternas säkerhet är bevisad.

Det kan också vara bra att känna till att läkare som Forever har varit i kontakt med har följt upp över 100 personer som har tagit aloe vera över tid och tagit blodvärden med levervärden och har inte funnit några anormala levervärden.

Forever har kontaktat professor Claude Marcus för att få information om hur detta test har genomförts. Man har följt en person, journalisten, under en kort tid. Ett test på en individ är inte en vetenskapligt validerad studie. En sådan behöver göras på en signifikant stor grupp och en under en tillräckligt lång tidsperiod. Forever har inga detaljer om hur testet har gått till väga, men har bett att få ta del av underlag, utan att få det.

Det finns flertalet studier om aloe vera som påvisar plantans säkerhet och effektivitet vid invärtes och utvärtes bruk. Men eftersom våra produkter är kosttillskott och inte läkemedel hänvisar vi aldrig till dessa studier i vår marknadsföring. Aloe vera är godkänt som kosttillskott och livsmedel.

Magasinet Hälsa & Fitness har just nu en väldigt positiv artikel om vår C9, samma C9 som Expressen skriver ner.

Det finns många åsikter om läkaren Claude Marcus och hans trovärdighet, då han tex. utför uppdrag för Mc Donalds och för Coca Cola. Vill du läsa mer se här: http://www.kostdemokrati.se/frank/2012/09/20/kopta-professorer/
http://www.sockerchocken.se/socker/claud-marcus-hos-jenny-stromstedt/

Här finns intressant läsning om journalisten Anna Bäséns arbetsmetoder. Det är hon som skrivit artikeln i Expressen. Expressen och reportern Anna Bäsén nominerades dessutom 2014 till Årets Förvillare:
http://aretsforvillare.nu/tag/anna-basen/
http://www.kanariefaglarna.com/node/362 
http://www.kostdemokrati.se/business/2014/04/14/anna-basen-ansiktetbakom-haxjakten/

Hör gärna av dig till mej om du har ytterligare frågor!

//Kikki
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar