torsdag 14 juli 2016

PicnicbogGryta med asiatisk touch


Igår afton släppte jag lös mannen som kock bland grytor och kastruller i köket. Och det fantastiska resultatet lät inte vänta på sig. Nåja, det tog en stund att laga maten och lagom tills det började dofta riktigt förföriskt från köket fick jag provsmaka. Mmm... Sen smällde jag och sonen ihop en passande sallad. Vi njöt av måltiden i fulla drag såklart! Här är receptet!

INGREDIENSER
6 portioner
  • 1 kg picnicbog
  • 3 st medelstora vitlöksklyftor
  • 1 burk skivade vattenkastanjer á 227 gram
  • 1 burk skivade bambuskott á 227 gram
  • 1 röd chili med kärnor och allt
  • 1 medelstor gul lök
  • 15 st färska champinjoner
  • 1 köttbuljongtärning
  • ca 1 dl vatten
  • 1 msk soya
  • 1 skvätt grädde
  • salt och peppar
  • smör och rapsolja till stekning

GÖR SÅHÄR:

Fräs klyftad lök och hackad vitlök i smör/rapsolja i stekpanna. Lägg över i en gryta. Tillsätt chili, buljongtärning och vatten och låt puttra i grytan en liten stund medan du steker champinjonerna och lägger i grytan, samt steker köttet i omgångar och lägger över i grytan (salta och peppra under stekningen). Tillsätt därefter vattenskastanjer och bambuskott i grytan. Smaka av med soya och grädde.

SERVERINGSTIPS:

Denna gång serverades grytan med en enkel grönsallad på hemodlad plocksallad, kruksallad, gul paprika och tomater. Vi ställde fram olja och vinäger - men ingen kom ihåg att använda dessa. Det var så gott utan.

Plus att vi hade köpt fetaost och glömde sätta det i salladen, men det är en annan historia :-)

Hursomhelst önskar min man och jag den som vill testa denna kulinariska höjdare en riktigt smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Verktyg för nyhetsbrev