..............................................................

torsdag

Ekologiskt och nyttigt och helt underbart


Har ni tänkt på vilken otrolig livskraft och växtkraft som finns hos just maskrosen. Dessutom är den ju nyttig att äta - såvida den plockas långt från bilvägarna. En annan och ännu nyttigare växt är Aloe Vera Barbadensis Miller. Flera av oss har en aloe vera planta i fönstret, men få av just den rätta arten som innehåller så många vitaminer. Som dessutom odlas i de bästa förhållanden, skördas och tas omhand direkt efter skörd för att bli olika produkter. Samt att man bara använder gelén inuti bladen (ytterbladen är giftiga - kanske för att skydda innehållet). Då kan man vara säker på att produkterna som utvinns har de allra bästa egenskaper.

Aloe Barbadensis Miller
Eftersom Aloe vera är en suckulent växt drar den till sig näring från den jord den växer i. Därför börjar Forever från grunden, med att odla Aloe vera på bördiga jordar som ger god växtkraft. Företaget äger plantagerna och all odling sker med ekologiskt växelbruk, vilket bibehåller näringen i jorden. Får och getter står för naturlig ogräsbekämpning genom sitt betande och ger 100 % naturlig gödsel tillbaka till odlingarna. Detta är bra för djuren, för Aloe veran och inte minst för miljön. Läs mer här
Skörden där man tar hand om gelén inuti bladen
Vi i vår familj är storförbrukare av AloeVera. Under massor av år har jag och maken druckit AloeVera Gel Original, den solgula dunken, medan sonen gillar den lite sötare varianten med tranbär och äpple. Och vi är aldrig sjuka. Om det sen beror på drycken eller... Prova själv, det är det värt!


Därutöver använder jag själv uteslutande FLP-produkter för utsidan. Hudkrämerna är fantastiska och min största favorit som jag ALLTID har som ett tunt lager närmast huden i ansiktet och på halsen är Aloe Vera Gelly. Passar även superbra att använda runt ögonen. Kallas också skämtsamt för plantan-på-tub och har de bästa egenskaper för huden. När gellyn sjunkit in applicerar jag någon av favoriterna Aloe Moisturizing Lotion eller Aloe Propolis Creme - men jag har fler favoriter - helt klart!

Kika in i shopen och se ifall du hittar något som passar dig! för att se priserna behöver du bara registrera dig som kund, men behöver inte handla något om du inte vill.

Personlig kontakt med mig får du via mail eller telefon så hör av dig!

Njut av årstiden och livet!

// Kikki

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar