..............................................................

onsdag

Är du på rätt väg? Kolla efter dessa 5 tecken...


Säg att du bestämt dig för att följa din egen väg - du kanske som jag har slagit in på hälsostigen både vad gäller dig själv och vad gäller ditt jobb, eller på annat sätt ändrat riktning - så kommer det ögonblick av tvivel oavsett hur stor passion du känner inombords. Du tänker; Har jag verkligen gjort rätt. Här kommer 5 små men bra tecken som visar om du är på rätt väg:
  1. Du har kämpat! Ett lugnt hav skapar inte en skicklig sjöman heter det och detsamma gäller vilken väg du än valt i livet. Du har stött på hinder och tagit dig förbi dem, du har befunnit dig på gungfly och inte vetat hur du ska få fast mark under fötterna. Och du har klarat dig upp på torra land!
  2. Du har investerat i dig själv! Du har tänkt långsiktigt och inte spenderat dina medel i kortsiktiga nöjen som förvisso gör dig glad för stunden, men som inte leder dig vidare personligt och/eller professionellt. Dina mål har ändrats från "vad är kul" till "hur kan detta gagna mig". Det ger mycket bättre förutsättningar!
  3. Du backar upp dina egna beslut! Någonstans längs vägen när du följer din passion har du lärt dig att följa en kombination av ditt huvud, ditt hjärta och ditt mod. Du vet att du framför allt behöver vara din egen främsta supporter och att extern bonus från andra är "bara" en bonus.
  4. Du är fullt medveten om när du ljuger för dig själv! Under tiden du följer din egen stig som du trampat upp till dig själv, har du lärt dig att kvickt märka när du ljuger för dig själv. Du vet hur du ska identifiera de tillfällen du försöker ignorera dina dåliga idéer och du vet när något inte funkar. Du offrar hellre din glädje över en idé än att gå vidare och senare köra huvudet i väggen.
  5. Du är villig att ta emot feedback! Du vet hur viktigt det är att nätverka med andra som du kan lära dig något av. Du vill lyckas - och du är villig att acceptera när du misslyckats och ta råd från andra som lyckats inom det område du valt. Du har släppt din motvilja mot att lyssna på andras goda råd och ersatt det med att ibland är två huvuden bättre än ett när det gäller att kreera idéer och komma på lösningar.
Ta ett djupt andetag och ge dig själv tid vilket mål du än har och tro inte att allt ska vara klart över en natt.

// Kikki

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar