måndag 12 mars 2018

Pytt på köttfärs och bönor


Idag hade jag en skapardag á la "man tager vad man haver". Det blev en form av färggrann pytt i panna med viss hetta, precis som vi vill ha det i den här familjen. Här är receptet, dock utan alltför exakta måttangivelser. Jag höftade till det så att proportionerna blev okej.

INGREDIENSER
  • 1 burk tacoköttfärs från frysen (4 dl)
  • 1 burk stekt okryddad köttfärs från frysen (4 dl)
  • 1/2 stor påse haricots verts - också från frysen
  • 1 burk kikärtor
  • 1 burk kidneybönor
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk cayennepeppar
  • Vitpeppar från kryddkvarn
  • Kallpressad rapsolja
  • Ca 2 dl vatten
GÖR SÅHÄR:
  • Blanda ner köttfärs, haricots verts, kikärtor och kidneybönor i en oljad, uppvärmd stekpanna och rör om.
  • Krydda efter tycke och smak.
  • Smula ner en buljongtärning och slå på vatten.
  • Låt puttra en stund till allt blivit varmt.
Smaklig måltid!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Verktyg för nyhetsbrev